InicioEnglish10 najboljih YouTube kanala za besplatno učenje engleskog

10 najboljih YouTube kanala za besplatno učenje engleskog

Učenje engleskog postalo je nužnost za mnoge Latinoamerikance koji žive u Sjedinjenim Državama. Bilo zbog posla, obrazovanja ili osobnih razloga, savladavanje ovog jezika otvara beskrajne mogućnosti. Srećom, ne morate potrošiti velike svote novca da biste naučili engleski jer YouTube nudi širok izbor visokokvalitetnih besplatnih izvora. U nastavku predstavljam 10 najboljih YouTube kanala koji će vam pomoći da poboljšate svoj engleski na učinkovit i zabavan način.

1. BBC učenje engleskog

Ovaj kanal je dragulj za učenike engleskog jezika svih razina. BBC Learning English nudi dnevne lekcije, pojednostavljene vijesti i video zapise o gramatici, vokabularu i izgovoru. Ono što izdvaja ovaj kanal je njegov fokus na britanski engleski, idealan za one koje zanima ovaj naglasak i stil engleskog.

2. Ovisnik o engleskom s g. Duncanom

G. Duncan jedan je od pionira podučavanja engleskog jezika na YouTubeu. Svojim energičnim i zabavnim stilom, njegovi video zapisi pokrivaju širok raspon tema, od gramatike do engleske kulture. Ovaj je kanal savršen za one koji uživaju u osobnijem i bližem pristupu.

3. VOA učenje engleskog

Ovaj kanal, kojim upravlja Glas Amerike, nudi vijesti na pojednostavljenom engleskom, dizajnirane posebno za studente. Video zapisi uključuju titlove i prikazani su sporijim tempom, što ih čini lakšim za razumijevanje. Idealan je za poboljšanje vještina slušanja i stjecanje relevantnog vokabulara.

4. Rachelin engleski

Ako vam je cilj poboljšati izgovor i naglasak, Rachel's English savršen je kanal. Rachel, stručnjakinja za foniku, razlaže zvukove američkog engleskog s detaljnim objašnjenjima i praktičnim vježbama. Njihovi videozapisi također uključuju pravi dijalog za vježbanje izgovora u kontekstu.

5. EngVid

EngVid je kanal koji okuplja nekoliko profesora koji predaju engleski kroz jasne i sažete lekcije. Svaki učitelj ima svoj vlastiti stil, što vam omogućuje da odaberete onaj koji najbolje odgovara vašem načinu učenja. Teme se kreću od gramatike preko slenga do poslovnog engleskog.

6. Učite engleski uz TV serije

Ovaj kanal koristi isječke iz popularnih serija i filmova za podučavanje engleskog na zabavan i učinkovit način. Videozapisi objašnjavaju vokabular, izraze i idiome koji se koriste u stvarnom kontekstu, olakšavajući razumijevanje engleskog jezika onako kako se govori u svakodnevnom životu.

7. Engleski s Lucy

Lucy je britanska učiteljica koja nudi lekcije o gramatici, izgovoru i savjete za učinkovito učenje engleskog. Njihovi su videozapisi profesionalni i dobro strukturirani, a njihov je pristup idealan za srednje i napredne studente koji žele usavršiti svoj engleski.

8. Pravi engleski

Real English nudi lekcije temeljene na stvarnim situacijama, uz videozapise snimljene na ulicama različitih gradova. Ovaj pristup omogućuje učenicima da čuju engleski onako kako se govori u svakodnevnom životu, što je izuzetno korisno za poboljšanje razumijevanja slušanjem.

9. Pričajte engleski s Vanessom

Vanessa je strastvena učiteljica koja se fokusira na podučavanje konverzacijskog engleskog. Njihovi su videozapisi osmišljeni kako bi pomogli učenicima da sigurnije govore engleski, koristeći korisne izraze i vokabular u svakodnevnim situacijama.

10. Učite engleski uz Papa Teach Me

Ovaj kanal je savršen za one koji vole opušteniji i duhovitiji pristup. Papa Teach Me koristi skečeve i komične situacije za podučavanje gramatike, vokabulara i izgovora na zabavan i nezaboravan način.

Zaključak

Ovi YouTube kanali izvrsni su resursi za svakoga tko želi besplatno i učinkovito učiti engleski. S dobro strukturiranim lekcijama, jasnim objašnjenjima i raznolikim stilovima poučavanja, ovi kanali nude sve što trebate za poboljšanje